İçeriğe geç

Arabanın Çenç Olması Nasıl Anlaşılır

Çenç araba nasıl anlaşılır?

Satın alınacak ikinci el araçta boya, modifiyeli parça ve hasar bilgisi bulunsa bile ekspertiz sonucunda boya, modifiyeli parça veya hasar kaydı olmaması bizim için çok önemlidir. Bu araçları olası “değişim” araçları olarak değerlendiriyoruz.

Aracım çenç çıktı ne yapmalıyım?

Araç mağdurları ne yapmalıdır? Modifiyeli araçların mağdurları, isteğe bağlı haklarını kullanmalı ve durumdan haberdar oldukları anda satıcıyı bilgilendirmelidirler. Satıcı, alıcının talebini yerine getirmekle yükümlüdür. Satıcı bu yükümlülüğünü yerine getirmezse, alıcı dava açarak haklarını ileri sürebilir.

Çenç araba cezası kaç yıldır?

Araç değiştirme suçunun cezası, Türk Ceza Kanunu’nun 157’nci maddesine göre bir yıldan beş yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezasıdır.

Arabanın motoru bitik olduğu nasıl anlaşılır?

Bu motor arızaları şu şekilde kendini gösterir: Aracın gereğinden fazla yakıt tüketmesi, sürüş esnasında çok fazla gürültü yapması, hararet dengesinin bozulması, akü şarjının bitmesi, aracın ivmelenirken hızlanmaması, lastiklerde arıza, aydınlatmalarda sorun olması.

Çenç araba muayeneden geçer mi?

Modifiye edilmiş bir araçla muayeneden GEÇEMEZSİNİZ!!!

Oto çenç ne demek?

Kaçak araçların esasen tescil belgesi olmaması gereken araçlar olduğu söylenebilir. Kimliği belirsiz ve tescilsiz araçlar belirli onarım prosedürlerinden geçirilir, motor ve şasi numaraları değiştirilir ve sahte belgelerle piyasaya sürülür ve dolaşıma sokulur.

Motor değişen araç alınır mı?

Motoru elden geçirilecek araç üzerinde profesyonellerin çalışması daha avantajlı olabilir. Böyle bir durumda, motoru profesyoneller tarafından yenilenmiş bir araç satın alınabilir. Bunun bir zararı olmaz. Böyle bir araç uzun yıllar kullanılabilir.

Change araç hangi suç?

Takas aracı için kişilere Türk Ceza Kanunu’nun 157. maddesi uyarınca dolandırıcılık suçundan bir yıldan beş yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar para cezası verilir. Karar…

Araç kaç kez el değiştirdi?

Bir aracın kaç sahibinin değiştiğini plaka numarasından öğrenin. Bir aracın kaç sahibinin değiştiğini öğrenmek için “DETAY” ve “PLATE PLATE” yazarak 5664’ü kısa mesaj olarak gönderin.

6 ay sonra trafik cezası gelir mi?

Sürücü belgenizi ekiplerimizden aldıktan sonra 6 ay içerisinde, Maliye Bakanlığı kayıtlarında bulunan tüm trafik idaresi ceza karar tutanaklarına ait ceza tutarlarını ödeyerek sürücü belgenizi alabilirsiniz. (Sürücü belgesi ibrazında ceza yapılandırması kabul edilmektedir…

Şase numarası nasıl değiştirilir?

VIN’i değiştirmek kanunen yasaktır. Ayrıca numarayı çizmek veya değiştirmeye çalışmak mümkün değildir.

Change araç ne olur?

Araç tadilatı, daha önce herhangi bir nedenle çalınan veya modifiye edilen ve bu işlemden sonra genellikle motor numarası ve şasi numarası değiştirilerek satışa sunulan araçlara denir.

Bitik motor kaç km gider?

Bu elbette aracın markasına, modeline, yapısına ve kullanım tarzına göre büyük ölçüde değişir. Örneğin, düzgün bir şekilde bakımı yapılmamış ve motoru oldukça yorgun bir aracın motor ömrü 100.000 kilometreden sonra sona erebilir.

Arabanın rektefiye olduğunu nasıl anlarız?

Soğuk motordan mavi ve beyaz duman. Motor yağında metal talaşı. Motor bağlantılarında takırtı ve vuruntu sesleri. Motor gücünde ciddi düşüş.

Motorun yağsız kaldığını nasıl anlarız?

Motor yağı seviyesini, motor yağı kabının kapağını açıp motor yağı ölçüm çubuğunu çekerek kontrol edebilirsiniz. Çubukta minimum ve maksimum noktalar bulunur. Bu noktalar yağın durumunu açıkça gösterir. Uzun bir yolculuğa çıkmadan önce aracın motor yağı, araç kontrolünün bir parçası olarak kontrol edilmelidir.

Bir araçta değişen parça nasıl anlaşılır?

Aracın plakası veya VIN numarası ile kullanabileceğiniz servis, sigorta şirketinin sağladığı bilgiler aracılığıyla hasar belgelerine ulaştığı için size en doğru bilgiyi sağlayacaktır. Yetkili servis tarafından servis kayıtlarının sorgulanması da araçta değiştirilen parçaları sorgulamanın bir yöntemidir.

Change araç ne olur?

Araç değiştirme, hurda veya çok hasarlı araçların şasi veya motor numaralarının çalıntı veya yasaklı araçlarla değiştirildiği bir dolandırıcılık yöntemidir. Bu şekilde, yasal olarak sorunlu araçlar değiştirilmiş bir kimlikle piyasaya sürülür.

Change araç hangi suç?

Araç Suçu ve Değişiklik Cezası Dolandırıcılık suçundan dolayı ceza verilmesi halinde 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 157. maddesi uygulanır. Bu durumda verilecek ceza 1-5 yıl hapis olabilir. Ayrıca beş bin güne kadar para cezası verilir.

Bir aracın çalıntı olup olmadığını nasıl anlarız?

E-devlet üzerinden araç tescil numarası sorgulaması yapılabilmektedir. Açılan sayfada satın alınacak aracın plaka bilgileri eksiksiz girildiğinde aracın markası, rengi, modeli ve tescil birimi belirtilerek çalıntı olup olmadığı tespit edilebilmekte ve sahiplik belgesinin tarihi belirlenebilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir